XBOX Media Center


Ik wil al een tijdje een media center, zodat ik mijn televisie niet meer aan mijn computer moet hangen om “youtube filmpjes te kijken”. Daarom besloot ik een xbox te kopen en deze om te toveren in een “XBOX Media Center“.

Daarom ging ik op zoek naar een tweedehands xbox van de eerste generatie. Op E-bay vond ik eentje voor een “klein prijsje” (62 euro) en enkele dagen later kon ik “eindelijk” Halo 2 spelen.

Volgende stap was natuurlijk het chippen van de xbox. Ik koos voor de populair xecuter 3ce chip, ongeveer de laatste chip die voor xbox werd gemaakt. Het solderen was moeilijker dan verwacht, vooral omdat een van de soldeerpunten niet aangeduid waren in de handleiding, waardoor het twee dagen duurde voor de chip eindelijk juist aangesloten was.

Eindelijk kon ik booten in de “flash – bios” van xecuter. Hier is het de bedoeling de bios die op de chip opgeslagen is, te vervangen door een “iets minder legale” versie. Allemaal goed en wel, maar om te flashen heb je een klassieke xbox controller nodig, die ik uiteraard niet heb liggen.

Met andere woorden: ik kan het media center nu nog altijd niet testen…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *